MVO: 10 trailers met hulpgoederen naar Oekraïne
MVO - 11 mei 2022

MVO: 10 trailers met hulpgoederen naar Oekraïne

Jeroen Bouwman heeft zijn MVO-budget besteed aan Stichting Oekraïne Projecten Hattem. Collega Peter de Jong is al 25 jaar betrokken bij deze stichting. Dat is ontstaan vanuit een diaconale werkreis naar Oekraïne.

De stichting ondersteunt en faciliteert een straat-kinderenproject, een opvanghuis voor kinderen, een revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen en een aantal korter lopende projecten. Toen kwam 24 februari 2022. Poetin viel met zijn legers Oekraïne binnen. Vanuit de stichting is een grote inzameling opgezet en in samenwerking met een aantal van onze klanten zijn mooie dingen gedaan. Er zijn meer dan 10 trailers met hulpgoederen naar Oekraïne gereden en is er in het westen van Oekraïne een HUB opgezet. Van daaruit werden de hulpgoederen naar andere delen van Oekraïne getransporteerd. Dichtbij en ver weg.

Peter: "Super dat Jeroen Bouwman, als zeer gewaardeerde collega, gezegd heeft: mijn MVO-budget is voor dit project! Eén van onze klanten -inmiddels gepensioneerd- heeft met dit budget een forse voorraad keukengerei, borden en bestek verzameld via Marktplaats en kringloopwinkels. Twee pallets vol! Een deel hiervan wordt inmiddels gebruikt op een aantal in de haast ingerichte gaarkeukens en vluchtelingenopvanglocatie in Oekraïne. Namens velen: hartelijk bedankt!"