Bewindvoerders

Het leven van jouw cliënten is financieel lastig. Daarom ben jij er voor ze. Als bewindvoerder ken je je verantwoordelijkheid als geen ander, en moet je jaarlijks een audit ondergaan. Wij zijn gespecialiseerd in de accountantsverklaring voor bewindvoerders en bekend met de verdere kwaliteitseisen voor curatoren, bewindvoerders en mentoren. Bij KRC Van Elderen vind je een ervaren en inlevend team met veel kennis in huis.

Kwaliteitscheck door de accountant

Het Landelijk Kwaliteitsbureau is aangewezen om te controleren of bewindvoerders voldoen aan deze wettelijke eisen. Eén van de stukken die jij als bewindvoerder moet aanleveren is het verslag van de accountant met bevindingen over de wijze waarop aan de kwaliteitseisen en verplichtingen wordt voldaan. Wij onderzoeken of een bewindvoerder aan de kwaliteitseisen voldoet, waarbij de (financiële) overzichten en procedures van de organisatie beoordeeld worden. Bij deze jaarlijkse audit wordt onder andere gekeken naar de inhoud van de dossiers en naar de bedrijfsvoering.

Hulp vanuit ons hart

Het ondersteunen van beschermingsbewindvoerders gaat vanuit ons hart. Wij ondersteunen bewindvoerders in het eerste toelatingsverzoek bij de rechtbank en bij het handhavingsverzoek. Al sinds de invoering van de wettelijke regeling in 2014, helpen we diverse bewindvoerders bij het eerste verzoek aan de rechtbank, voeren we voor hen de jaarlijkse audit uit en stellen we de jaarrekening samen. Werk dat superbelangrijk en broodnodig is. Omdat je hoopt dat zijn of haar cliënt het leven (financieel) weer op orde krijgt.

Dit doen wij voor jou:

  • verplichte audit verzorgen voor de rechtbank en beroepsorganisaties
  • rapportages opmaken voor het lidmaatschap bij brancheverenigingen
  • jaarrekening samenstellen

Met deze stappen heb jij een complete en solide accountantsverklaring, waar je veilig op kunt bouwen. Want naast het analyseren van je organisatie, geven we adviezen waarmee je nóg sterker wordt. Zo vormt de accountantsverklaring jouw persoonlijke routekaart naar succes.

De voordelen van een accountant voor jou als bewindvoerder?

  • betrouwbare accountantsverklaring voor bewindvoerders
  • juiste online tools die inzicht geven in je financiële huishouding
  • ontzorging in je financiële administratie
  • een hechte vertrouwensrelatie
  • een laagdrempelige, innovatieve en kritische partner

Lees de column van Francin over bewindvoering


Stappen maken?

Collega's Jeannet en Francin kijken met je mee.

Onze vestigingen