Vastgoed

kapitaal
toekomstgericht
financieringsmogelijkheden
samen de barricade op

Vastgoed

De vastgoedsector is in beweging. Kantoorcomplexen komen leeg te staan. Of ze worden omgebouwd tot hotels of appartementencomplexen. Partijen gaan samenwerken en combineren kennis en kapitaal. Zij vergroten op die manier hun mogelijkheden. De marges staan onder druk en de concurrentie is groot.

De risico’s zijn dan natuurlijk ook groter. Plus de mogelijkheden om via de reguliere weg kapitaal aan te trekken, is lastiger. Daarnaast is het ook telkens een kunst om aan geschoolde medewerkers te komen. En het is een uitdaging om in zee te gaan met bedrijven die het beste met je voor hebben, als het gaat om het naleven van de regels.

Grip op je cijfers

Een accountant die zorgt dat je grip krijgt op jouw cijfers, die toekomstgericht bezig is en zoekt naar (alternatieve) financieringsmogelijkheden. Met dit in gedachten is het natuurlijk van wezenlijk belang dat jij grip hebt op je cijfers, goed kan calculeren en goed wordt begeleid gedurende het proces. Daarnaast is het essentieel dat jouw adviseur met je meedenkt en weet wat de markt doet. Een adviseur die ook met jou kijkt naar de (alternatieve) financieringsmogelijkheden. Kortom, je hebt iemand nodig die met jou de barricade op gaat, kan anticiperen en nét even verder gaat.

Vastgoed en fiscaliteit

Het spreekt voor zich dat de kennis op het gebied van de bouw hierbij ook een vanzelfsprekendheid is. Is er nu omzetbelasting verschuldigd of overdrachtsbelasting? Sluit de juridische structuur wel aan bij datgene wat je voor ogen hebt, en bij de wijze waarop het vastgoed is gealloceerd? Zit het in een BV, een stichting of toch anders? En vormt het vastgoed nu box 3 vermogen bij de belegger, of niet? Is er nu sprake van normaal vermogensbeheer als er sprake is van een beleggingsportefeuille, of niet? We kunnen ons voorstellen dat dit lastige aspecten zijn, hier helpen we je graag bij!

Wil je weten wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via onze vestigingen Apeldoorn / Amsterdam via Frans of Jeroen.

Volg onze nieuwsberichten

Bouwen aan vertrouwen. Iedere dag opnieuw...

Daar gaat mijn hart sneller van kloppen.

Marije Pouwels
Adviseur mkb
Op zoek naar een accountantskantoor?
Zwolle
T 038 423 15 83
Wezep
T 038 444 62 44
Ommen
T 0529 46 96 00
Apeldoorn
T 055 52 23 377
Amsterdam
T 020 301 21 11