Actueel
Wet uitfasering pensioen eigen beheer

Wet uitfasering pensioen eigen beheer

16 januari 2017
Categorie: Nieuws

 

Op dinsdag 20 december 2016 heeft de staatssecretaris van financiën, de heer Wiebes, de Eerste Kamer verzocht de stemming over het wetsvoorstel uit te stellen.

De reden daarvoor was dat er mogelijk een belastinglek in het huidige wetsvoorstel zou zitten. Dat mogelijke “lek” wil hij eerst dichten voordat hij het wetsvoorstel in stemming brengt.

Wat zijn de gevolgen van het uitstel van de stemming in de Eerste Kamer?

Naar verwachting gaat het voorstel in grote lijnen wel door, maar de vraag is nu wanneer het in werking zal treden. Dat is op dit moment afwachten.

Het geeft wel meer tijd om de mogelijke gevolgen van de keuzes die u kunt maken goed in kaart te brengen. Er was op een groot aantal punten nog veel onduidelijkheid over de gevolgen van het wetsvoorstel. Met name bij echtscheiding, zowel reeds voor huidige ex-partners als voor toekomstige ex-partners, maar ook bij gedeeltelijk verzekerde regelingen etc..

Wat nu?

Gewoon even afwachten. Als u zo snel mogelijk op de hoogte wilt zijn van de stand van zaken, kun u zich inschrijven voor onze e-mail-nieuwsbrief, voor zover u deze nog niet krijgt.

Wat ook kan?

Maak vast een afspraak om uw mogelijkheden te bespreken, zodat wij u snel en gericht op uw wensen kunnen adviseren als het wetsvoorstel wordt aangenomen.

Terug