Schoolzwemkampioenschap Zwolle viert 2e lustrum
MVO - 6 februari 2024

Schoolzwemkampioenschap Zwolle viert 2e lustrum

De woensdagen 17 en 24 januari 2024 is zwembad De Vrolijkheid in Zwolle opnieuw het toneel van het schoolzwemkampioenschap geweest. Een jubileumversie, het is namelijk de tiende keer dat het schoolzwemkampioenschap gezwommen is. Onze collega Francin vertelt hier meer over én over de besteding van haar mvo-budget.

Na de pilot in 2013 is het kampioenschap uitgegroeid tot een sportief evenement met dit jaar 35 teams van 23 basisscholen. Een team bestaat uit zes zwemmers, twee leerlingen uit groep 3-4, twee leerlingen uit groep 5-6 en twee leerlingen uit groep 7-8. Ze zwemmen ieder twee individuele afstanden, een borstcrawl en een rugslag en gezamenlijk een estafette. Er wordt gestreden om de titel schoolzwemkampioen van het jaar. De winnende school mag de wisselbeker in ontvangst nemen.

Het succes van het schoolzwemkampioenschap zou niet mogelijk zijn zonder de medewerking van SportService Zwolle, zwembad De Vrolijkheid en natuurlijk de steun van onze vrijwilligers. Bij het kampioenschap zijn zo’n 40 vrijwilligers betrokken, vrijwilligers vanuit zwemvereniging SWOL 1894, maar ook medewerkers van SportService. Deze mensen zorgen ervoor dat de leerlingen een feestelijke en sportieve middag beleven in het zwembad.

Dit jaar zijn we als SWOL 1894 in het zonnetje gezet door SportService. We hebben een mooie herinnering aan tien jaar schoolzwemkampioenschap mogen ontvangen in de vorm van een ingelijst jubileum t-shirt.

Vanaf het begin in 2013 heb ik, samen met alle andere vrijwilligers van SWOL 1894, het kampioenschap mogen organiseren, een feest! Maar voor het kampioenschap worden kosten gemaakt, denk aan de huur voor het zwembad, een lunch voor de vrijwilligers, prijzen voor de winnaars. Om deze kosten te kunnen betalen heb ik wederom mijn MVO-budget beschikbaar gesteld, een mooie tegemoetkoming.

Klik hier voor een kleine sfeerimpressie van dag 1 

en van dag 2

Afbeelding1.jpg