Actueel
Nieuwe kleineondernemersregeling vanaf 2020

Nieuwe kleineondernemersregeling vanaf 2020

15 maart 2019
Categorie: Nieuws

Vanaf 1 januari 2020 verandert de huidige kleineondernemersregeling (KOR) voor de omzetbelasting. Vanaf dat moment is het mogelijk om te kiezen voor een vrijstelling van de btw-plicht. Om in aanmerking te komen voor de nieuwe KOR mag de omzet niet meer bedragen dan € 20.000 per kalenderjaar. 

Wat zijn de gevolgen van de keuze voor de vrijstelling:

  • U brengt geen btw meer in rekening bij uw klanten;
  • U kan de btw die andere ondernemers bij u in rekening brengen, niet meer aftrekken of terugvragen bij de Belastingdienst;
  • U doet geen btw-aangifte meer. 

Het is nog wel nodig om de omzet bij te houden in de administratie. In tegenstelling tot de KOR kunnen ook rechtspersonen, zoals stichtingen, verenigingen en B.V.'s gebruik maken van de nieuwe regeling.

Aanmelden nieuwe KOR
U kunt zich vanaf 1 juni 2019 aanmelden voor de nieuwe KOR. Als u direct (vanaf 1 januari 2020) wil deelnemen, dan dient u zich vóór 20 november 2019 bij de Belastingdienst aan te melden. Vanaf het tijdstip dat u na het verzoek aan de nieuwe kleineondernemersregeling deelneemt, geldt de nieuwe kleineondernemersregeling voor tenminste drie jaar. 

Is het raadzaam om te kiezen voor de KOR?
Ook al voldoet u aan alle voorwaarden, is het echter niet in alle situaties interessant om te kiezen voor de KOR. Om na te gaan wat voor uw situatie het meest voordelig is kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs.

 

Terug