Actueel
Eén BV is geen BV ?

Eén BV is geen BV ?

17 april 2018
Categorie: Nieuws

Het is gebruikelijk om meteen twee bv's op te richten. Eén van de bv's is de holding en de ander is de werkmaatschappij. U houdt de aandelen van de holding-bv, terwijl deze bv 100% aandeelhouder van de werk-bv wordt.

Spreiding risico en veilig stellen vermogen
De werk BV gaat dan de onderneming uitoefenen en loopt daarmee risico. Als er dan wat mis gaat in de bedrijfsvoering, heeft u altijd de holding nog waarin u zoveel mogelijk geld heeft 'veilig gesteld', mits de structuur juist en tijdig is neergezet en uitgevoerd.

Eigen salaris- en dividendbeleid
Een ander voordeel is dat een werkmaatschappij vaak meerdere aandeelhouders heeft en dan is het wel zo praktisch dat iedere aandeelhouder-natuurlijk persoon aandeelhouder is middels een eigen holding. Zo voert iedere aandeelhouder zijn eigen salaris- en dividendbeleid. De Werkmaatschappij kan immers dividend uitkeren en iedere aandeelhouder kan dan zelf bepalen wat daarmee te doen.

In kader bedrijfsopvolging
Daarnaast is een voordeel van de holdingstructuur gericht op de verkoop op lange(re) termijn. Bij verkoop van de aandelen in de werkmaatschappij door de holding is er immers geen belasting verschuldigd op grond van de deelnemingsvrijstelling. Pas als de holding het als dividend uit zou keren aan de aandeelhouder in privé treedt er heffing op, maar dat moment bepaalt uzelf.

Is de de juridische structuur van uw bedrijf up-to-date
Laat uw situatie eens doorlichten of de structuur juist is neergezet en of deze ook juist wordt uitgevoerd.

Terug