Crowdfundactie voor roeitalent Jelmer
Foto: Lotte Bugers fotografie
MVO - 18 oktober 2022

Crowdfundactie voor roeitalent Jelmer

Jeannet Langenhof is onder de indruk van de prestaties van een zoon van vrienden van haar. Jelmer Immeker uit Zwolle is 17 jaar oud en een roeitalent. Dat komt hem niet aanwaaien. Hij knokt ervoor, traint hard en dat levert al prachtige prestaties op. Zijn doel is Olympisch kampioen worden, maar daar heeft hij een Skiff (eenpersoons roeiboot) voor nodig. Met een crowdfundactie hoopt hij dat geld voor een Skiff bij elkaar te krijgen. Hieronder lees je Jelmers verhaal.

"In mijn jeugd heb ik erg gestruggeld met ADHD. Daardoor moest ik twee keer van basisschool wisselen en kwam ik uiteindelijk in het speciaal onderwijs terecht. Maar uiteindelijk vond ik mijn draai in het roeien. Toen ik 11 jaar oud was kwam ik voor het eerst in aanraking met deze sport en inmiddels staat mijn leven helemaal in het teken van roeien. 
Jelmer.jpg

Ik kan mijn energie erin kwijt en het geeft veel structuur. Dit heeft mij zelfs zover gebracht dat ik inmiddels in 6 vwo zit. Dit jaar hoop ik mijn diploma te behalen om volgend jaar te starten met een universitaire studie. Door mijn discipline en enorme support van mijn ouders, coaches, vrienden en familie maak ik sinds 2021 deel uit van de Nederlandse Junioren Roeitop en heb ik Nederland al op verschillende internationale toernooien mogen vertegenwoordigen.

In de afgelopen jaren ben ik letterlijk en figuurlijk gegroeid.
Mijn ambitie is om deze ontwikkeling door te zetten en Olympisch kampioen te worden. Hiervoor is het nodig om over een passende Skiff (éénpersoons roeiboot) te beschikken. Onze roeivereninging heeft geen wedstrijd Skiff waar ik de komende jaren op internationaal niveau mee vooruit kan. Dit is lastig, omdat elke roeier zich elk jaar opnieuw moet bewijzen in zo’n Skiff.

Om in de Nederlandse top mee te kunnen blijven roeien zou ik héél graag een eigen Skiff willen aanschaffen en die kost zo'n € 23.000. Mijn ouders en ik beschikken helaas niet over zoveel geld en daarom start ik deze crowdfundactie op. Ik zou het geweldig vinden als u / jij een bijdrage zou willen leveren aan het realiseren van mijn droom."

MVO-bijdrage voor de Skiff
Jeannet geeft met plezier haar mvo-budget aan Jelmer! We juichen je graag toe als je Olympisch kampioen wordt!

Wil jij Jelmer ook helpen?

Gebruik dan deze link om te doneren. Dat kan met je naam of anoniem. En handig om te weten: de gift is aftrekbaar vanwege de ANBI status. Je ontvangt automatisch een bewijs van betaling. Tja, we blijven accountants hè. :-)