Zeg je elkaar wel regelmatig de waarheid en/of spreek je zaken naar elkaar ook uit
Nieuws - 3 november 2016

Zeg je elkaar wel regelmatig de waarheid en/of spreek je zaken naar elkaar ook uit

Als ondernemers met elkaar samenwerken in een bedrijf en het heel erg goed gaat en het gewoon druk is, is het belangrijk te blijven focussen op datgene waarom je ook al weer samenwerkt en dat regelmatig te herijken.

Blijf met elkaar communiceren en blijf elkaar informeren wat je doet en waarom je dat doet en stem af of dat nog steeds overeenkomt met de onderling gemaakte afspraken. Doe dat dan niet op de zaak, maar doe dat in een ontspannen omgeving en zet je telefoon uit.

Niets is zo vervelend dan dat je op een gegeven moment moet constateren dat je elkaar zakelijk niet meer kan vinden. Immers de keuze om samen te werken is meestal snel gemaakt, maar het uit elkaar gaan kan een moeizaam proces zijn.

Spreek ook uit naar elkaar wat je graag anders ziet en of je nog steeds van elkaar vindt dat je er volledig voor gaat en het niet zo is dat de een te veel of alleen maar op de ander leunt.

Wees dan eerlijk en meldt gewoon dat je te veel op de ander leunt en dat het wellicht verstandig is uit elkaar te gaan dan wel de financiële afspraken te herzien. Dus gooi het open. Uiteindelijk komt het er toch uit en dan versterkt.