Versoepeling saneringsakkoord nog tot 1 april 2024
Nieuws - 26 maart 2024

Versoepeling saneringsakkoord nog tot 1 april 2024

Ben je ondernemer en wil  je een saneringsakkoord met de Belastingdienst en je andere schuldeisers sluiten? Zorg dan dat je verzoek vóór 1 april 2024 bij de Belastingdienst binnen is.

Normaal geldt als 1 van de voorwaarden dat de Belastingdienst ten minste het dubbele uitkeringspercentage wenst te ontvangen van wat je je andere schuldeisers aanbiedt. Maar bij verzoeken die ze voor 1 april 2024 hebben ontvangen, neemt de Belastingdienst genoegen met ten minste hetzelfde uitkeringspercentage. Hierdoor is de kans groter dat ook je andere schuldeisers willen meewerken.

Ook als je nog niet alle informatie voorhanden hebt, is het raadzaam zo'n verzoek in te dienen en er voor te zorgen dat het voor 1 april 2024 door de Belastingdienst is ontvangen. Na 1 april 2024 heb je namelijk nog 90 dagen de tijd om je verzoek aan te vullen 

Zzp'er of eenmanszaak
Neem contact op met je gemeente. Die kan een minnelijk schuldsaneringstraject voor je opstarten. Je gaat dan samen met een schuldhulpverlener kijken hoe je je schulden kunt afbetalen. Je schuldhulpverlener kan voor je een verzoek om schuldsanering doen bij de Belastingdienst en je andere schuldeisers. Laat dit doen vóór 1 april 2024. Lees daarover meer bij Ik kan mijn schulden niet betalen en Hoe werkt minnelijke schuldsanering?

Rechtspersoon
Je moet zelf een saneringsakkoord regelen met je schuldeisers. Voldoe je aan de voorwaarden en gaan al je schuldeisers akkoord met je betalingsvoorstel? Dan kun je de Belastingdienst vragen een deel van je belastingschuld kwijt te schelden. Dit doe je met het formulier Verzoek kwijtschelding van belasting en/of premie voor ondernemingen. Stuur dit verzoek vóór 1 april 2024 in.

Zijn niet alle schuldeisers akkoord, maar wil je toch een schuldregeling?
Gaan niet alle schuldeisers akkoord met je betalingsvoorstel? Dan kun je toch nog een akkoord over een schuldregeling bereiken via de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Lees meer over de WHOA op de website van KVK (klik HIER).