Actueel
Vakantiekrachten en de loonheffing

Vakantiekrachten en de loonheffing

25 juli 2019
Categorie: Nieuws

Nu de vakantieperiode in volle gang is het niet ondenkbaar dat u scholieren en studenten inschakelt om de medewerkers op te vangen die van hun welverdiende vakantie genieten.

U kunt het deze jongeren fiscaal wat aantrekkelijker maken door gebruik te maken van de studenten- en scholierenregeling. Als u deze regeling toepast mag u bij het berekenen van de in te houden loonheffing uitgaan van een periode van een kwartaal in plaats van het werkelijke loontijdvak. Vaak betekent dit dat u veel minder of helemaal geen loonheffing hoeft in te houden. Voor de student is dit voordeliger want hij of zij houdt netto meer over en hoeft na afloop van het kalenderjaar niet de ingehouden loonheffing terug te vragen.

U kunt deze regeling alleen toepassen als de student of scholier u daar om verzoekt. Zij zullen zeer waarschijnlijk echter niet op de hoogte zijn van deze regeling. Aan u dus om hen daarop te wijzen. Let er wel op de vakantiekracht het ingevulde formulier bij u inlevert voordat hij of zij bij u begint te werken.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze regeling neem dan gerust contact op met onze afdeling personeelsdiensten.

Terug