Suppletieaangifte BTW
Nieuws - 22 mei 2023

Suppletieaangifte BTW

Als je de btw-aangifte hebt ingediend bij de Belastingdienst en achteraf blijkt deze onvolledig te zijn geweest, dan kun je die alleen nog wijzigen of aanvullen met het formulier 'Suppletie omzetbelasting'. Je vindt dit formulier als je ingelogd bent via Inloggen voor ondernemers (zie hier).

Heb je in de afgelopen 5 jaar te veel of te weinig btw aangegeven, meldt dit dan bij de Belastingdienst ter voorkoming van boetes? Er zijn 2 situaties mogelijk:

- Je corrigeert de BTW aangifte over een bepaald tijdvak in een jaar. 
- Je corrigeert de BTW aangiften van een heel kalender- of boekjaar. Regelmatig blijkt na afloop van het jaar dat je correcties hebt op de aangiften die je hebt ingediend, bijvoorbeeld bij het opmaken van de jaarrekening. Je vermeldt in het suppletieformulier dan de gecorrigeerde gegevens voor het hele jaar. Denk er aan dat de Belastingdienst je nog om een specificatie kan vragen, nadat zij het formulier hebben ontvangen.

NB: AIs blijkt dat de correctie € 1.000 of minder is, dan mag je deze verwerken in de eerstvolgende BTW aangifte. Dan hoeft het dus niet via een suppletie aangifte.