Stoere prestatie voor het hersentumorfonds
MVO - 9 september 2021

Stoere prestatie voor het hersentumorfonds

Maritha, de dochter van collega Ria Schuurman, heeft meegedaan aan de beklimming van de Mont Ventoux voor het hersentumorfonds. Hiervoor heeft KRC Van Elderen € 200 ter beschikking gesteld uit het mvo-budget. Maritha legt uit waarom ze hier keihard voor heeft getraind.

Op zaterdag 28 augustus j.l. heb ik twee keer de Mont Ventoux beklommen. Dit was voor het goede doel, namelijk het hersentumorfonds. De organisatie Ventoux3 organiseerde dit jaar voor de 10e keer het evenement op de Mont Ventoux om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek. Dat is hard nodig. 

Mont Ventoux
De Mont Ventoux noemen ze ook wel de kale berg. Deze berg heeft 1.912 meter aan totale hoogte meters en een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Je kunt deze berg van 3 kanten beklimmen, vanuit Bédoin (21 km), Sault (26 km) en Malaucène (21 km).

Waarom doe ik mee?
In 2017 is een dierbare tante van mijn vriend overleden aan hersentumoren. Daarom heeft hij in 2019 de Mont Ventoux drie keer beklommen voor ditzelfde doel. Toen heeft een goede vriendin van ons Sharon, die zelf ook een hersentumor had, een keer de Mont Ventoux beklommen.

Haar wens was om in 2020 een eigen Tour de Sharon te organiseren. Een week fietsen voorafgaand aan het evenement Ventoux3. Helaas moest dit door corona doorgeschoven worden naar 2021. Wel hebben wij in september vorig jaar een alternatief georganiseerd; Tour du Motieweg. Zo vaak mogelijk de Motieweg in Holten omhoog fietsen. Een ronde van 3,95 km. Door alle deelnemers is in totaal 844 keer de Motieweg beklommen en hebben we daar al ruim € 40.000,- opgehaald als Team Sharon voor het hersentumorfonds. Sharon heeft dit nog meegemaakt, maar is in december 2020 overleden.

Tour de Sharon én de Mont Ventoux
Op zondag 22 augustus j.l. vertrokken we naar Zuid Frankrijk. Met de deelnemers van Tour de Sharon hebben we een week lang mooie fietsritten gemaakt. Een goede warming-up. :-)
Op zaterdag 28 augustus zijn we met alle aangemelde deelnemers om 6.00 uur vanuit Bédoin van start gegaan om de Mont Ventoux te beklimmen. De omstandigheden waren goed en ik heb het twee keer gedaan. Super trots! Dat zie je op de foto.

Al het geld dat is opgehaald gaat rechtstreeks naar het hersentumorfonds. We zijn dankbaar voor de gift van KRC Van Elderen. Een prachtige mvo-bijdrage voor dit goede doel.