Stichting Wild About Music zet zich in voor behoud van de wildernis
MVO - 25 augustus 2018

Stichting Wild About Music zet zich in voor behoud van de wildernis


Mijn € 200-bijdrage die ik als werknemer jaarlijks mag besteden aan een goed doel, is dit jaar voor Stichting Wild About Music. Deze stichting is opgericht door Ellen van den Honert, die zich met enthousiasme en vol overtuiging in wil zetten voor behoud van de wilde natuur in deze wereld. In 2015 is alles begonnen met een Kickstarter crowdfunding campaign.

Prachtige documentaire in productie
Dit jaar zal het eerste grote project, een documentaire, gereed komen. Deze zal gebruikt worden voor presentaties op scholen, bij verenigingen, kerken etc. om het belang van de wildernis onder de aandacht te brengen. Het zet mensen aan het denken (en handelen) wat je zelf eraan kan bijdragen om die wildernis in stand te houden. De stichting probeert dat met name te bereiken door allerlei kunstzinnige middelen in te zetten.

Voor de kosten om de film te redigeren en de publiciteit in gang te zetten is mijn € 200 een kleine bijdrage. Belangrijker is dat zoveel mogelijk mensen de film gaan bekijken. De première zal aan het eind van dit jaar plaatsvinden. Er zijn prachtige beelden uit Portugal, India, Canada, US, Hawaï en Zuid-Afrika. In al deze landen wordt het werk van kunstenaars getoond die aandacht besteden aan wilde dieren en natuur.

Zelf gecomponeerde muziek
De muziek bij de film is ook heel belangrijk en wordt zelf gecomponeerd, wat aan Ellen met haar muzikale talent als zangeres wel is toevertrouwd.

Zie voor meer informatie: www.wild-about-music.org.

Bina Schouwstra