Actueel
Reisbureauregeling

Reisbureauregeling

3 februari 2020
Categorie: Nieuws

Bent u ondernemer in de reisbranche? Dan vallen uw diensten mogelijk onder de reisbureauregeling. Deze regeling is een btw-regeling die geldt als u reisdiensten verkoopt. Dit is het geval als u 1 of meer onderdelen van een reis inkoopt bij andere ondernemers en op eigen naam verkoopt aan reizigers. 

Reisdienst
Het begrip 'reisdienst' is een ruim begrip. Van een reisdienst is al sprake wanneer u 1 enkele dienst van een andere ondernemer inkoopt en op eigen naam doorverkoopt aan een reiziger. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u een vakantie-accommodatie bij een andere ondernemer inkoopt en op eigen naam doorverkoopt. Ook wanneer u alleen een vervoersdienst doorverkoopt is er al sprake van een reisdienst. 

21%-tarief over de winstmarge op de reisdienst
Een reisdienst is in Nederland belast met 21% btw. Dit tarief berekent u over uw winstmarge op de reisdienst. De btw die u betaalt over de ingekochte elementen betreffende de reisdienst is niet aftrekbaar. De btw over andere kosten (zoals huisvesting en kantoorbenodigdheden) is wel aftrekbaar voor zover de btw betrekking heeft op belaste omzet. 

Besluit
Voor het besluit en meer informatie zie de volgende link

Terug