Actueel
Past u de leegwaarderatio toe voor woningen in box 3

Past u de leegwaarderatio toe voor woningen in box 3

31 mei 2018
Categorie: Nieuws

Met de tabel HIER stelt u de leegwaarderatio vast van woningen die worden verhuurd en waarvan de huurder huurbescherming geniet. De leegwaarderatio is een percentage van de WOZ-waarde van een woning. Deze berekening geldt ook als er sprake is van verpachte woningen. Op deze wijze is er minder vermogensrendementsheffing verschuldigd.

U hebt de leegwaarderatio nodig om de waarde te berekenen van:

- Verhuurde woningen waarvoor een huurprijs is overeengekomen die gebruikelijk is tussen willekeurige derden. Willekeurige derden zijn personen die geen zakelijke of familierelatie met elkaar hebben (voorbeeld verhuurde woning met gebruikelijke huurprijs).
-  Woningen die gedeeltelijk zijn verhuurd en waarvoor een huurprijs is overeengekomen die gebruikelijk is tussen willekeurige derden (voorbeeld gedeeltelijk verhuurde woning met gebruikelijke huurprijs).
-  Woningen waar de verhuurder en huurder gelieerde partijen zijn en er een huurprijs is overeengekomen die niet met derden zou zijn overeengekomen. Gelieerde partijen zijn personen die familie van elkaar zijn of personen of instellingen die een zakelijke relatie met elkaar hebben (voorbeeld verhuurde woning met ongebruikelijke huurprijs)

Terug