MVO: een stapje dichterbij de hulphond
MVO - 30 november 2022

MVO: een stapje dichterbij de hulphond

Josien wil graag haar maatschappelijke bijdrage van € 200 besteden aan Kibõ Medical Detection Dogs voor de aanschaf en opleiding van een hulphond.

Kibõ Medical Detection Dogs leidt onder professionele begeleiding de cliënt en zijn of haar hulphond zelf op. Men werkt daarbij met vakbekwame coaches uit de (geestelijke) gezondheidszorg. De honden leren voornamelijk met hun neus te werken. Zo leren de honden middels actieve geurtraining te reageren op afwijkende lichaamsgeuren en waarschuwen ze als er problemen in aantocht zijn. Dit is voor de hond een aangeleerd spelletje en het heeft daarom geen negatief effect op het welzijn van de hond.

De honden worden bij Kibõ Medical Detection Dogs voor verschillende doeleinden opgeleid. Bijvoorbeeld voor hulp bij epilepsie, PTSS, autisme, diabetes, etc. Mensen die een hulphond nodig hebben, maar die nog niet hebben, missen veel in het dagelijks leven. Werk en sociale contacten staan op afstand. Het traject van een hulphond kost veel tijd en geld. Afhankelijk van de diagnose van de toekomstige baas, wordt dat (deels) vergoed. Maar omdat dat in veel situaties niet het geval is, is de mvo-bijdrage zeer welkom! 

 

Hulphond3.jpg 
Voorbeeld van een hulphond 'aan het werk'