Actueel
Kinderopvangtoeslag verplicht controleren

Kinderopvangtoeslag verplicht controleren

7 mei 2019
Categorie: Nieuws

Eindelijk die is binnen. De eindafrekening van uw toeslag. De eindafrekening van de kinderopvangtoeslag (KOT) laat vaak lang op zich wachten. Zo zijn bijvoorbeeld de eindafrekeningen over 2017 in het 4e kwartaal 2018 verstuurd. 

U zou daarom kunnen denken dat de Belastingdienst extra tijd heeft genomen om de berekeningen zo zorgvuldig mogelijk uit te voeren. Er zijn vast meerdere mensen mee bezig geweest en dat zou eventuele fouten tot een minimum moeten beperken verwacht u. Sterker nog er zou geen fout in kunnen zitten wat u betreft, want alles is toch geautomatiseerd. Fout! Zet deze gedachten alstublieft opzij. 

Uit persoonlijke ervaring weet ik dat de berekeningen nog al eens onjuist zijn. Het inkomen gaat vrijwel altijd wel goed, maar de gegevens van de verschillende opvanginstanties zorgen voor problemen in de berekeningen. Er moet gerekend worden met het aantal uren en de gehanteerde uurtarieven, maar daarbij geldt ook nog eens een maximaal uurtarief. 

Controleer voor de zekerheid nog maar eens de KOT 2017 indien u dit niet gedaan hebt. 

De gegevens van uw definitieve berekening ziet u in Mijn toeslagen. Twijfelt u of het klopt? Of begrijpt u niet alles? U kunt altijd even bellen met uw relatiebeheerder of anders met de BelastingTelefoon.

Terug