Kennisdocument Subsidieregeling STAP-budget
Nieuws - 29 juli 2022

Kennisdocument Subsidieregeling STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 is er zoals bekend voor iedereen met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt jaarlijks een subsidie beschikbaar voor het volgen van scholingsactiviteiten. Deze subsidie is in de plaats gekomen voor de scholingsaftrek, die per 1 januari 2022 is komen te vervallen. Deze subsidie is geregeld in de subsidieregeling STAP-budget. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie.

In de subsidieregeling is uitgewerkt wie het STAP-budget kunnen aanvragen, waarvoor het STAP-budget kan worden aangevraagd en welke eisen er gelden om hier voor in aanmerking te komen.

In het Kennisdocument Subsidieregeling STAP-budgetdocument staan de hoofdlijnen van de subsidieregeling STAP-budget op een rij. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dit document opgesteld, in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, DUO en UWV.

Voor het document klik HIER.

Vanaf donderdag 1 september 2022 is het weer mogelijk een STAP-budget aan te vragen voor een opleiding die na 4 weken start, dus dat is na 29 september 2022. Wees er op tijd bij want het budget is al na enkele dagen op. Vraag het dus gelijk op 1 september aan, want na 1 of 2 dagen is het budget al weer op. 

Denk aan de mogelijkheid dat de student in deze het STAP budget kan aan vragen en vervolgens aan u als werkgever een declaratie kan indienen voor de studiekosten na aftrek van de € 1.000 als deze tenminste tijdig is aangevraagd. Dit nieuwe systeem levert u dus als werkgever geld op.

Wilt u meer weten wat wij aanbieden aan HRM-diensten, klik HIER.