Het schoolzwemkampioenschap van Zwolle is dit jaar groter dan ooit
MVO - 21 januari 2019

Het schoolzwemkampioenschap van Zwolle is dit jaar groter dan ooit

Het schoolzwemkampioenschap is een zwemfeest voor kinderen van de basisschool. Het kampioenschap wordt sinds 2013 georganiseerd door SWOL 1894, in samenwerking met SportService Zwolle en het zwembad. In 2019 doen er, net als in 2018, 48 teams mee van 31 verschillende scholen. Gezien het grote aantal deelnemende teams wordt het kampioenschap op twee dagen gezwommen.

Twee dagen kampioenschap
Het kampioenschap wordt georganiseerd door SportService Zwolle en Swol 1894. Namens de club ben ik samen met veel andere vrijwilligers druk met het toernooi. We organiseren dit kampioenschap heel graag, omdat we de kinderen al vroeg willen laten beleven hoe leuk de zwemsport is. Bij Swol 1894 zijn we er trots op.
Basisschoolkinderen uit de groepen 3 t/m 8 doen mee aan het toernooi en komen in actie op woensdag 23 januari en woensdag 30 januari. Op beide dagen begint het toernooi om 13.30 uur en rond 15.30 uur is de prijsuitreiking. De entree voor toeschouwers is gratis.

Naast het lokale kampioenschap wordt op zaterdag 22 juni 2019 het nationale schoolzwemkampioenschap in Zwolle gezwommen.

Voor SWOL 1894 is 2019 een jubileumjaar. De vereniging bestaat 125 jaar.
De zwemvereniging uit Zwolle met één van de langste sportgeschiedenissen in onze stad, viert dit jaar feest. Swol 1894 bestaat dit jaar 125 jaar. Iets om trots op te zijn. Niet alleen de landelijke finale van het schoolzwemkampioenschap komt dit jubileumjaar naar Zwolle. Ook het Open Nederlands Kampioenschap Masterzwemmen (ONMK), het Nederlands Jeugd Kampioenschap Synchroonzwemmen (NJK) en hoogstwaarschijnlijk het Nederlands Jeugd Kampioenschap Waterpolo (NJK) worden gezwommen in Zwembad de Vrolijkheid.

Ik vind het fantastisch dat mijn werkgever wil bijdragen in de kosten van dit kampioenschap, om zo kinderen te laten kennis maken met de zwemsport.

Sportieve groet,
Francin Hoefmans