Actueel
Help! Ik kan de BTW tijdelijk niet betalen

Help! Ik kan de BTW tijdelijk niet betalen

8 augustus 2019
Categorie: Nieuws

Wat kunt u als ondernemer doen als bijvoorbeeld een afnemer te laat betaald, een investering vooruit betaald moet worden en dat er dan geen voldoende liquiditeiten beschikbaar zijn om de BTW aangifte van het afgelopen kwartaal te betalen? 

Na het indienen van de BTW aangifte en het niet kunnen betalen hiervan ontvangt u een naheffingsaanslag. Voor het betalen van deze aanslag kunt u telefonisch uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. U kunt 4 maanden uitstel krijgen als u onder andere niet meer belastingschulden heeft openstaan dan € 20.000, in het verleden altijd op tijd aangifte heeft gedaan en u niet eerder uitstel voor deze of andere openstaande aanslagen heeft gekregen vanwege betalingsproblemen. 

Heeft u meer tijd nodig om de naheffingsaanslag BTW te betalen of voldoet u niet aan de voorwaarden,  dan heeft u nog de mogelijkheid om een betalingsregeling voor maximaal 12 maanden aan te vragen. Dit doet u via het formulier “verzoek betalingsregeling” die via de site van de Belastingdienst te downloaden is. 

Er zijn dus mogelijkheden om uitstel te krijgen voor het betalen van de BTW aangifte. Hulp nodig?

De mensen bij KRC van Elderen helpen u graag.

Terug