Factsheets start deelname btw e-commerce
Nieuws - 27 juli 2022

Factsheets start deelname btw e-commerce

Bij de Belastingdienst zijn veel vragen binnengekomen over de ingangsdatum van deelname aan de Invoer- en Unieregeling in het éénloketsysteem. Met het aanbieden van factsheets hoopt de Belastingdienst meer duidelijkheid te geven.

De verwarring zit vaak in hoeveel tijd een ondernemer heeft tussen het moment waarop hij een 1e kwalificerende verkoop had en het moment dat hij zich uiterlijk kan aanmelden voor deelname aan het éénloketsysteem. Daarbij is in de praktijk een verschil tussen een startende ondernemer en een groeiende ondernemer (een ondernemer die gepland of ongepland ergens in het jaar de omzetdrempel van € 10.000 overschrijdt). 

Om meer duidelijkheid te geven over deze termijnen is per regeling een factsheet opgesteld. U treft ze hieronder aan. In de factsheet over de Unieregeling is een ‘tegemoetkoming’ opgenomen. De termijn waarop een ondernemer zich moet aanmelden voor deelname aan het éénloketsysteem is voor de startende en groeiende ondernemer gelijkgetrokken. In beide situaties heeft de ondernemer tot en met de 10e dag van de maand, volgend op de maand waarin de ondernemer start of de drempel overschrijdt, de tijd om zich aan melden voor deelname. 

Factsheet btw e-commerce Invoerregeling
Factsheet btw e-commerce Unieregeling