Actueel
Een webapplicatie biedt ongekende mogelijkheden

Een webapplicatie biedt ongekende mogelijkheden

15 juli 2020
Categorie: Nieuws

 

Mogelijkheden bieden doet een webapplicatie zeker, maar wat is het eigenlijk? Een webapplicatie is een applicatie die je in de browser kan gebruiken. Bijvoorbeeld via Chrome, Safari etc. Een website is ook een webapplicatie, speciaal voor het delen van informatie via teksten, afbeeldingen of bijvoorbeeld video. 

Een webapplicatie kan voor veel doeleinden ingezet worden. Van het automatiseren van processen tot het tonen van gegevens op een overzichtelijke manier. Vergeet het bijhouden van gegevens in Excel of stroperige processen. Een webapplicatie kan zo ingericht worden dat het jouw proces ondersteunt. Van berekeningen, koppelingen, tot het invoeren van gegevens en het weergeven van statistieken, het kan allemaal. Je kan het zelfs aan laten sluiten op bestaande systemen en zo je processen nóg slimmer inrichten. 

Webapplicaties hebben een aantal voordelen tegenover gewone applicaties. Je kan het gebruiken op je mobiel, tablet, computer of elk andere apparaat met een browser. Het voordeel is dat de applicatie niet afhankelijk is van andere software. Daarmee hoeft er maar één applicatie ontwikkeld/onderhouden te worden.  

Benieuwd naar wat een webapplicatie voor jouw bedrijf kan betekenen? We vertellen je er graag meer over. 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Corne de Bruin.

Terug