Actueel
Compensatieregeling kosten eHerkenning

Compensatieregeling kosten eHerkenning

21 juli 2020
Categorie: Nieuws

In de toekomst zullen ondernemers steeds vaker eHerkenning moeten gaan gebruiken voor correspondentie met de Belastingdienst. Zo is het voor het indienen van de aangifte vennootschapsbelasting 2019 al verplicht om in te loggen middels eHerkenning. Met de invoering van eHerkenning zal het inloggen bij de Belastingdienst op de oude pagina voor ondernemers langzaam uitgefaseerd worden. Ook kan de ‘Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)’ bij BV’s bijvoorbeeld enkel via eHerkenning aangevraagd worden. 

Omdat er de laatste tijd veel commotie is geweest over het verplichte gebruik van eHerkenning – terwijl er wel kosten gemoeid gaan met het aanvragen hiervan – heeft de Belastingdienst een compensatieregeling in het leven gebracht. In dat geval wordt er € 24 vergoed, zijnde de prijs van een EH3-inlogmiddel. 

Naar verwachting kan deze vergoeding vanaf augustus online aangevraagd worden via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Komt u in aanmerking voor deze compensatie, dan zult u hier waarschijnlijk ook door de Belastingdienst over geïnformeerd worden.

Terug