Actueel
Belastingrente Vennootschapsbelasting en Inkomstenbelasting 2018

Belastingrente Vennootschapsbelasting en Inkomstenbelasting 2018

17 april 2019
Categorie: Nieuws

Vanaf 1 april 2014 is het percentage heffingsrente voor de belasting gekoppeld aan de wettelijke rente voor handelstransacties en voor de overige belastingen aan de wettelijke rente voor niet-handelstransacties. Daarbij geldt een minimum van:

  • 8% voor vennootschapsbelasting
  • 4% voor overige belastingen 

Dit kan dus fors oplopen als er niet tijdig aangifte wordt gedaan! 

Belastingrente betalen:

  • U betaalt wel belastingrente als wij de aanslag opleggen op of na 1 juli volgend op het belastingjaar. U betaalt rente over het bedrag dat u aan belasting moet betalen.
  • U betaalt geen belastingrente als u vóór 1 april volgend op het belastingjaar aangifte doet en wij de gegevens uit uw aangifte ongewijzigd overnemen.
  • U betaalt geen belastingrente als u voor 1 mei volgend op het belastingjaar een voorlopige aanslag aanvraagt en wij de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting opleggen zoals u hebt gevraagd.

Hoe heffingsrente voorkomen? De voorlopige aanslag zoals genoemd onder het derde aandachtsstreepje kan mogelijk een uitkomst bieden. Een voorlopige aanslag moet dan vóór 1 mei a.s. aangevraagd worden! 

Heeft u in 2018 veel winst gemaakt in de B.V. en/of nadrukkelijk meer inkomen verworven vanuit uw onderneming? Laat ons dit weten en we overleggen met u wat voor u de beste optie is.

Terug