Beheersovereenkomst panden in box 3
Nieuws - 22 april 2021

Beheersovereenkomst panden in box 3

Als je meerdere panden in box 3 hebt, is het zaak het beheer daarvan uit te besteden. De eigen activiteiten mogen niet meer zijn dan normaal vermogensbeheer. Sluit voor de zekerheid ook een beheersovereenkomst af en maak ook een bedrag over ter bewijs en dat ter vermijding van onnodige discussies met de belastingdienst. Strikt formeel maakt het aantal panden niet uit. Het gaat er om wat je eigen activiteiten zijn.

Stel je hebt enkele vakantiehuisjes gekocht als belegging in box 3 en je wil een website maken en via die website die vakantiehuisjes verhuren en zelf de schoonmaak regelen, de sleutel afgeven, zelf de huurzaken regelen etc. Dan gaat dat niet goed. Dit gaat dan van box 3 naar box 1 als Resultaat Overige Werkzaamheden (ROW).

Maar zo was er enkele jaren geleden ook iemand met 23 panden in box 3 met daarin zo'n 100 kamers. Zie HIER. Het was niet meer dan normaal vermogensbeheer en dus viel dat in box 3. 

Dus het aantal panden / kamers doet er niet toe maar wat je werkzaamheden zijn. Regel het gelijk goed. Voorkomen is beter dan genezen.