Actueel
Accountant: droombaan!

Accountant: droombaan!

11 september 2019
Categorie: Nieuws

Een accountant, wat doet zo’n iemand eigenlijk de hele dag? Eén ding is zeker: het accountantsberoep staat niet bekend als het meest flitsende of spannendste beroep ter wereld.

Maar is dat beeld wel terecht? Wij denken zelf van niet! Een accountant doet zoveel meer dan van een schoenendoos met bonnetjes een enigszins leesbare jaarrekening produceren. We zijn financiële adviseurs, sparringpartners en vertrouwenspersonen. Tegelijkertijd zijn we coaches die met onze klanten meedenken om hun ondernemingen, die zij met zoveel passie hebben opgebouwd, zo goed mogelijk te kunnen laten functioneren.

Hoog tijd om het beeld dus een beetje bij te schaven. Hoe doen we dat? Het NBA gaat met behulp van frisse, enthousiaste ambassadeurs het imago van de accountant eens flink oppoetsen.

Sinds juli is één van onze medewerkers, Marije Pouwels, NBA-ambassadeur geworden. De NBA-ambassadeurs gaan jongeren informeren, maar bovenal enthousiast maken over onze mooie vak. Dit doen ze onder andere door:

  • gastlessen te verzorgen op middelbare scholen, hogescholen en universiteiten;
  • profilering van het accountantsberoep tijdens beurzen, evenementen en open dagen voor scholieren en studenten;
  • vakinhoudelijk bij te dragen aan voorlichtingsmateriaal, zoals het meewerken aan interviews en blogs;
  • voorlichting te geven op Startersdagen.

Benieuwd geworden naar het veelzijdige beroep van accountant? Of geïnteresseerd geworden in een gastles? Neemt u dan gerust contact op met Marije Pouwels.

Terug