Actueel
Aanvullend geboorteverlof vanaf 1 juli 2020

Aanvullend geboorteverlof vanaf 1 juli 2020

7 juli 2020
Categorie: Nieuws


Sinds 1 januari 2019 krijgen partners eenmaal het aantal werkuren per week aan geboorteverlof. Werkt de partner bijvoorbeeld 5 dagen 8 uur per dag, dan krijgt hij 40 uur met behoud van salaris. Dit moet worden opgenomen binnen 4 weken na de geboorte van het kind.

Per 1 juli 2020 kunnen partners maximaal 5 weken (5 keer het aantal werkuren per week) aanvullend geboorteverlof opnemen. Tijdens het verlof krijgt de partner geen salaris, maar een uitkering van het UWV.

Partners hebben recht op aanvullend geboorteverlof als het kind op of ná 1 juli 2020 geboren wordt. Zij moeten het aanvullend geboorteverlof opnemen binnen 6 maanden na de geboorte van het kind. En zij moeten eerst het geboorteverlof van 1 week hebben opgenomen.

Let er op dat u als werkgever bij het UWV om een uitkering voor de verlofperiode van uw werknemer moet aanvragen. Deze uitkering is maximaal 70% van hun dagloon (en maximaal 70% van het maximumdagloon). Denk er aan dat u als werkgever ook moet aangeven of deze uitkering rechtstreeks naar uw werknemer gaat of aan u moet worden uitbetaald.

Klik voor meer informatie HIER.

Terug