Actueel
Aanvullend, betaald, verlof gewenst?

Aanvullend, betaald, verlof gewenst?

8 juni 2020
Categorie: Nieuws

Per 1 juli 2020 is het mogelijk om 5 weken aanvullend verlof te krijgen! Daarbij geldt een uitkering van maximaal 70% van het (maximum) dagloon.

Voor dit verlof gelden voorwaarden en de allerbelangrijkste voorwaarde is dat er sprake moet zijn van de geboorte van een kind. Het gaat namelijk om aanvullend geboorteverlof. 

Geboorteverlof
Sinds 1 januari 2019 krijgen partners eenmaal het aantal werkuren per week aan geboorteverlof. De werkgever betaalt het loon tijdens dit verlof volledig door. Dit verlof moet binnen 4 weken na de geboorte van het kind worden opgenomen. 

Aanvullend geboorteverlof
Vanaf 1 juli 2020 kunnen partners maximaal 5 weken (5x het aantal werkuren per week) aanvullend geboorteverlof opnemen. Tijdens het verlof krijgt de partner geen salaris, maar een uitkering van het UWV. Partners hebben recht op aanvullend geboorteverlof als het kind op of ná 1 juli 2020 geboren wordt. Zij moeten het aanvullend geboorteverlof opnemen binnen 6 maanden na de geboorte van het kind. En zij moeten eerst het geboorteverlof van 1 week hebben opgenomen. 

Wanneer recht op geboorteverlof?
Een partner kan aanvullend geboorteverlof aanvragen als hij/zij:

  • met de moeder gehuwd is of een geregistreerd partnerschap heeft;
  • met de moeder ongehuwd samenwoont;
  • het kind erkent. 

Houd rekening met:

  1. De partner moet minimaal vier weken voor de gewenste ingangsdatum van het geboorteverlof deze aanvragen bij werkgever en aangeven wanneer hij/zij het geboorteverlof wil laten ingaan en hoe hij/zij het wenst op te nemen.
  2. Het geboorteverlof moet in hele weken aangevraagd worden. 

Heeft u vragen over aanvullend geboorteverlof? Neem dan contact op met onze mensen van de afdeling personeelsdiensten of met uw relatiebeheerder.

Terug