Actueel
Overdracht onderneming en fiscaal vriendelijk voorsorteren

Overdracht onderneming en fiscaal vriendelijk voorsorteren

19 juni 2019
Categorie: Nieuws

Vaak krijgen wij de vraag of en in hoeverre er een fiscaal vriendelijke overdracht van een onderneming mogelijk is. Er zijn diverse mogelijkheden om hier voor te zorgen. De uiteindelijke uitkomst hangt wel af van aan wie er wordt overgedragen of dit ook wenselijk is.

Een overdracht aan uw eigen kind door middel van bijvoorbeeld het schenken is meestal logischer dan een dergelijke schenking aan een willekeurige derde te doen.

Maar waar het meestal mee begint is zorgen dat uw bedrijfsvoering maar ook uw (juridische) bedrijfsstructuur moet klaar zijn voor een fiscaal vriendelijk bedrijfsoverdracht.

Het is van belang dat er ruim vantevoren al voorgesorteerd gaat worden op een eventuele bedrijfsoverdracht. Veel fiscale regelingen kennen een soort wachttermijn. Deze termijn is meestal 3 jaar, dus als u van plan bent om uw onderneming te verkopen of over te dragen aan de nieuwe generatie zorg er voor dat u op tijd al goed voorgesorteerd staat. Voorkeur heeft om al plannen te gaan maken en alvast de richting te bepalen ongeveer 5 jaar van tevoren.

De plannen hoeven dan nog niet bijzonder concreet te zijn maar het is goed om dan samen met uw adviseur te kijken welke richting alles op gaat. 

Terug