Handtekeningen zijn gezet: we hebben 4 nieuwe partners
V.l.n.r.: Jeroen, Nicole, Arjan en Tim
Nieuws - 17 januari 2024

Handtekeningen zijn gezet: we hebben 4 nieuwe partners

Per 1 januari 2024 is ons team van KRC Van Elderen accountants | belastingadviseurs versterkt met vier nieuwe partners: Nicole Verberne, Tim Pelgrom, Arjan Pot en Jeroen Hennekes. Vanochtend tekenden zij het contract bij de notaris. Met de toetreding van deze vier dynamische professionals, voegen wij niet alleen waardevolle expertise toe aan het team, maar ook een frisse en vernieuwende kijk op de huidige marktdynamiek. De nieuwe partners brengen energie en innovatieve denkwijzen die de positie van het accountantskantoor in de voorhoede van de sector versterken.

De accountancysector staat bloot aan constante veranderingen. In de hedendaagse markt manifesteren zich talloze nieuwe mogelijkheden en uitdagingen, zoals de blijvende krapte op de arbeidsmarkt, de versnelde digitalisering en de blijvende relevantie van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Nicole, Tim, Arjan en Jeroen brengen hun eigen perspectieven mee om optimaal in te spelen op deze dynamische ontwikkelingen. Ze stellen zich graag even voor.

d52277d4-f6b9-4273-8090-b5504785afb9-LR.jpg

Accountant Nicole Verberne

Mijn naam is Nicole Verberne, 36 jaar oud, en ik ben al 16 jaar werkzaam bij KRC Van Elderen. Ik ben als assistent begonnen tijdens mijn studie en heb me sindsdien ontwikkeld tot tekenend accountant. Het boeiendste aspect van mijn werk is de diversiteit aan bedrijven en branches die ik mag zien, waarbij ik inhoudelijk veel opsteek. Het idee om partner te worden was aanvankelijk niet iets waar ik actief naar streefde. Ik nam aan dat dit moeilijk te combineren zou zijn met het hebben van kinderen. Toen de mogelijkheid zich toch voordeed, heb ik die met beide handen aangegrepen. Als aandeelhouder heb ik nu een overkoepelend overzicht van de kansen en uitdagingen, en ik kan hier adequaat op inspelen. Mijn toegevoegde waarde ligt in mijn vermogen om een brede blik te behouden en neutraal te staan ten opzichte van verschillende onderwerpen. Mijn eerlijkheid en nuchterheid dragen bij aan een prettige en open sfeer.

In de huidige markt is het een uitdaging om medewerkers enthousiast te houden, vooral gezien de trend om na enkele jaren van baan te veranderen. De accountancysector staat bekend om zijn hoge werkdruk, en voor ons is het cruciaal om proactief mee te denken en flexibel in te spelen op de behoeften van onze medewerkers. Binnen ons team bevindt zich een aanzienlijke groep jonge assistenten. Onze focus ligt op de ontwikkeling van deze groep, wat essentieel is om gezamenlijk succes te behalen.

Accountant/ Adviseur mkb Tim Pelgrom

Ik ben Tim Pelgrom, 31 jaar oud, en heb de afgelopen 10 jaar bij KRC Van Elderen gewerkt. In de tussentijd heb ik diverse functies doorlopen, van beginnend assistent tot partner. Hierdoor ben ik vertrouwd geraakt met alle aspecten van het vak en kan ik over elk facet van het kantoor meepraten. Wat mijn werk zo boeiend maakt? De onvoorspelbaarheid van elke dag. De realiteit wijkt vaak af van mijn initiële verwachtingen en juist die variatie maakt het zo interessant. Opgroeiend in een ondernemersfamilie had ik van jongs af aan de ambitie om zelf ondernemer te worden. De concrete invulling daarvan wist ik nog niet, totdat deze kans op mijn pad kwam. Als aandeelhouder wil ik mijn affiniteit met IT te benutten. Met mijn 10 jaar ervaring binnen ons kantoor wil ik de cultuur, vrijheid en positieve sfeer behouden. Als lid van de Commissie Vaktechniek streef ik naar het waarborgen van kwaliteit en het benutten van mijn expertise op dat gebied.

Stilstand staat gelijk aan achteruitgang. In de markt zien we veel grote kantoren die steeds groter worden door consolidatie. Hierdoor wordt de dienstverlening vaak onpersoonlijker en meer procedureel, wat niet altijd in het belang van de klant is. Ons kantoor heeft de ideale omvang: groot genoeg om alle benodigde kennis en vaardigheden in huis te hebben, maar tegelijkertijd behouden we een persoonlijke benadering die je vaak mist bij grotere kantoren. Onze kracht ligt in het bieden van persoonlijke service, waarbij klanten vertrouwde gezichten hebben en al jarenlang kunnen rekenen op een sterke vertrouwensband. In vergelijking met kleinere kantoren hebben we een breder scala aan mogelijkheden. Belangrijker nog is dat we trouw blijven aan waar we goed in zijn: het creëren en behouden van een hecht en gezellig team.

Accountant/ Adviseur mkb Arjan Pot

Ik ben Arjan Pot, 44 jaar oud, en werk nu 19 jaar bij KRC Van Elderen. Ik ben gestart als beginnend assistent-accountant zonder diploma. Het eerste jaar heb ik gebruikt om mijn AA-theorie-opleiding af te ronden naast mijn werk. Daarna ben ik in functie doorgegroeid van relatiebeheerder naar accountant-medewerker en uiteindelijk tot partner. Het boeiende aan mijn werk is de diversiteit, aangezien we te maken hebben met veelzijdige klanten. Geen enkele dag is hetzelfde. Het idee om aandeelhouder te worden speelde al geruime tijd in mijn hoofd. Ik heb getwijfeld vanwege de combinatie met mijn jonge gezin. Maar op dit moment is mijn gezinssituatie stabiel genoeg om deze stap te zetten. Aandeelhouderschap betekent voor mij meer zeggenschap en verantwoordelijkheden, een uitdaging die ik graag aanga. Met mijn stabiliteit, rust, enthousiasme en ervaring als accountant, samen met mijn 19 jaar ervaring in de kantoorcultuur, hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan het bepalen van de visie.

Binnen ons bedrijf hanteren we het '200 euro systeem'. Elke medewerker ontvangt jaarlijks 200 euro om te besteden aan een goed doel dat bijdraagt aan de maatschappij of de omgeving. De keuze voor het ondersteunde doel komt voort uit trots en betrokkenheid van de collega. Op deze wijze willen we onze medewerkers aanmoedigen bewuster na te denken over duurzaamheid. Vorig jaar heb ik mijn bijdrage besteed aan mijn vrouw en schoonouders. Zij brengen al 25 jaar, zonder structurele financiële steun, op eigen initiatief goederen naar Roemenië. Zij bewaarden en verzamelden de goederen zelf en brachten deze jaarlijks met auto en aanhanger persoonlijk naar Roemenië. Dat vind ik echt fantastisch.


Fiscalist Jeroen Hennekes

Ik ben Jeroen Hennekes, 36 jaar, en werk nu ruim een jaar bij KRC Van Elderen. Met 13 jaar ervaring bij diverse fiscale kantoren geniet ik het meest van de diversiteit in mijn werkzaamheden en het contact met collega's en klanten. Het was niet altijd mijn doel om aandeelhouder te worden, maar eerder iets dat geleidelijk aan groeide. Het partner team bestaat voornamelijk uit accountants, waardoor mijn aanvullende expertise op het gebied van fiscaliteit van waarde kan zijn. Ik zie dat als een belangrijk aspect. Daarnaast beschouw ik mijn directheid en communicatieve vaardigheden als een positieve eigenschap die ik kan inzetten. Als fiscalist kijk ik op een andere manier naar zaken, wat zorgt voor variatie en waardevolle discussies binnen het team.

"Ik beschouw mijn directheid en communicatieve vaardigheden als een positieve eigenschap."

De meest voor de hand liggende kans is de digitalisering van onze gehele sector. Het gaat hierbij om de vraag welke werkzaamheden en processen we kunnen digitaliseren en hoe we daarmee efficiëntiewinst kunnen behalen. Hierdoor kunnen we met dezelfde medewerkers eigenlijk meer bereiken. Het betreft met name de repeterende en 'saaie’ taken, waarbij mensen letterlijk op knoppen drukken of gegevens invoeren die wellicht ook automatisch uit systemen kunnen worden gehaald. Een mooi doel is om alle standaard, herhalende handelingen te automatiseren, inclusief de bijbehorende processen.

Toekomstperspectief

De nieuwe aandeelhouders brengen diverse expertise en een frisse blik, waardoor het kantoor klaar is om uitdagingen aan te gaan en kansen te benutten in de toekomst. De huidige partners zijn erg blij met de komst van Nicole, Tim, Arjan en Jeroen en wensen hen veel succes en plezier toe in hun nieuwe rol waarbij de ambitie blijft: hart voor resultaat!