De Vliegende Fietskanjers fietsen een geweldig bedrag bij elkaar
MVO - 5 juli 2023

De Vliegende Fietskanjers fietsen een geweldig bedrag bij elkaar

In het weekend van 24 en 25 juni hebben De Vliegende Fietskanjers uit Zwolle meer dan €21.000 bij elkaar gefietst in de zinderende hitte.

De landelijke actie HomeRide, een sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds, begon bij het PEC Stadion in Zwolle. Op zaterdag 24 juni was om 13.00 uur de start en De Fietskanjers kwamen zondag begin van de middag weer aan op het Rodetorenplein in Zwolle. De estafette van 24 uur ging naar Enschede, Arnhem, Tilburg, Breda, Rotterdam, Utrecht en weer terug naar Zwolle.

De teamcaptain Geeske Koopman-Ridderbos is lid van de Oosterkerkgemeente van de PKN Zwolle. Zij weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat ouders bij hun kinderen kunnen zijn bij een ziekenhuisopname. In het voorjaar is een groep Oosterkerkers uit Zwolle fanatiek met haar gaan trainen. Direct zijn ook sponsoracties gestart om zoveel mogelijk geld binnen te krijgen. De gemeenschapszin binnen de leden van de Oosterkerk om dit tot een groot succes te maken was groot. Vooral ook door de acties: bakken voor het goede doel voor de wekelijkse koffie na de kerkdienst, rijden met en op de vrachtwagen, de opbrengst van het koffieconcert door leden in de Oosterkerk, kleedjesmarkt op Koningsdag voor het goede doel, en nog veel meer.logo-homeride.jpg

Bina is actief binnen de Oosterkerk en fietst weliswaar niet mee, maar is meegetrokken in het enthousiasme van de leden van De Vliegende Fietskanjers. Daarom gaat haar maatschappelijke bijdrage van € 200 naar deze actie en heeft ze KRC Van Elderen gevraagd om deze actie te sponsoren. Alles bij elkaar is er een geweldig bedrag bij elkaar gefietst. Chapeau!

 MVO-Bina-sponsoring.jpg