Winnaars weten waarom
Publicatiedatum: 13 januari 2022

Winnaars weten waarom

“Succesvolle ondernemers hebben hun boekhouding op orde”. Deze stelling wordt dagelijks bewezen bij mijn werk als accountant. Ik ben er nog niet helemaal uit of het succes nu een oorzaak óf een gevolg is van een strakke administratie.

Echt alle succesvolle bedrijven hebben hun administratie goed voor elkaar. Ze weten hoe het er voor staat, van wie ze nog geld moeten krijgen en aan wie ze nog wat moeten betalen. Beslissingen worden sneller en beter genomen wanneer je gegevens hebt waar je beslissingen op kunt baseren.

Administreren is routinewerk. Meer dan 95% van de boekingen zijn niet ingewikkeld, niet complex, niet voor meerdere uitleg vatbaar. Het zijn administratieve vastleggingen van wat er in het echt gebeurd is. Bijna saai. Je zou het een robot kunnen laten doen…

Sterker nog, je moét het een robot laten doen. Robots zijn veel beter in routinematig werk dan een mens. Ze zijn er voor ontworpen.

En robotic accounting is al lang geen toekomstmuziek meer. Het is al een tijd onder ons. Maar nog niet iedereen heeft het gezien.

Zelfs een groot aantal accountantskantoren zijn ziende blind.

Daarom nog eens de oproep: investeer in digitalisering en robotisering van de (financiële) administratie. Dan kunt u zich bezighouden met die 5% boekingen die wel ingewikkeld zijn. En de tijd die u over heeft gebruiken voor uw core business.

Dure techniek? De verkeerde beslissing nemen, omdat de boel niet op orde is: dat is waarschijnlijk een stuk duurder.

En wees niet te snel tevreden. Uw papieren inkoopfacturen met een scan & herken oplossing digitaliseren en geautomatiseerd verwerken is prima, maar geen papieren inkoopfacturen meer ontvangen van leveranciers is beter. En nee, pdf-facturen zijn, hoewel digitaal, ook niet de meest vooruitstrevende vorm van digitalisering.

Conclusie: het belangrijkste is dat de administratie tijdig op orde is. Dan heeft u er wat aan bij de bedrijfsvoering. De meest efficiënte manier om dat te bereiken is via de digitale, gerobotiseerde weg. Zorg dat u bij de winnaars blijft horen.
Gert.jpg

Gert Pruim
Partner | Directeur

Heeft u naar aanleiding van deze blog vragen of wilt u hierover sparren? Neem dan contact op met Gert Pruim (g.pruim@krcvanelderen.nl)

 

Interessant? Bekijk dan ook de volgende pagina's op onze site over dit onderwerp:


Wekelijks op de hoogte blijven met onze nieuwsbrief? Schrijf u dan hier in. Dan krijgt u elke maandag de gratis nieuwsbrief in uw mailbox.

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Terug