Actueel
Aangifte omzetbelasting 2020: handige documenten

Aangifte omzetbelasting 2020: handige documenten

10 september 2020
Categorie: Nieuws


Ook dit jaar heeft de Belastingdienst een aantal handige documenten beschikbaar gesteld. 

1. Toelichting bij aangifte omzetbelasting
Hierin vindt u belangrijke algemene informatie over de aangifte omzetbelasting 2020. Handig is de toelichting bij de vragen, die de Belastingdienst ook in het Duits en Engels aanbiedt.

2. Toelichting aangifte omzetbelasting voor startende ondernemers
Betn u onlangs gestart met zijn eigen bedrijf. Dan leest u in deze toelichting algemene informatie over het doen van aangifte omzetbelasting. 

3. Toelichting aangifte omzetbelasting voor startende ondernemers die niet in Nederland zijn gevestigd
Deze toelichting is ook in 3 talen beschikbaar en hoort bij de startersaangifte die uw klant digitaal of op papier ontvangt. De aangifte moet u invullen voor alle activiteiten van uw klant binnen Nederland.

4. Toelichting bij suppletie omzetbelasting
Hebt u dit jaar of de afgelopen 5 jaar te veel of te weinig btw aangegeven Dan kan dat gecorrigeerd worden middels een suppletie omzetbelasting.

5. Vereisten en toelichting bij verzoek om teruggaaf btw uit andere EU-landen
Weet u hoe hoog het btw–drempelbedrag per verzoek om teruggaaf btw is in België? Mag u zo’n verzoek door een derde laten indienen in Oostenrijk? En in welke talen mag u in Griekenland een verzoek om teruggaaf doen? In dit overzichtelijke document is per EU-land opgenomen wat de vereisten zijn voor een teruggaafverzoek btw.

6. Toelichting bij opgaaf intracommunautaire prestaties
Wat zijn intracommunautaire prestaties (ICP) en wanneer moet u voor uw klant daarvan aangifte doen? Antwoorden op deze vragen en nog meer informatie over ICP, vindt u in de toelichting. Handig daarbij is de uitgebreide toelichting op de vragen.

 

Terug